Thursday, April 22, 2010

Le tour de USM



salam buat sume..

fuh!...hari ini dalam sejarah....
aku dan kawan2 ku

* zawiyah
* anis
* izati
* eti

telah berjaya mengelilingi USM dengan bbsikal...

hello!,,penat tau..turun bukit naik bukit...
dah ler penuh keta n motosikal...hehhe... men redah jea...
x sgka ramai lak y beriadah ptg td...hehe
agaknya tension cam kitorg kot...



Alhamdulillah...kitorg bjaya smpai ke puncak HBP utk melihat jabatan Pulau Mutiara ne dengan lautan luasnya...

Subhanallah...!!!cantek glerr...





y x best nya..ada skumpulan mamat y juga bbsikal kat atas tu...
**tpksala control cket dan enjak ke tempat y bawah cket..huhuhuhu....

setelah berehat2 hampir 15min di situ....
kami mula mgaggkat kaki utk pulang,... ye ar... dah kol 6.40ptg tu...
alamak! matahari blom tbenam la...
huhuhhu....
basikal perlu dihantar semula jam 6.50ptg..hehhe
kang mengamok p.cik y jaga blik basikal tu..ngeee~~
tpksa la kami menggalkan bukit HBP itu...:'(

sempat lagi gmbar diambil 'klik' klik' klik'...
creadit utk photografi kter cek zati dan eti..kikiki

setelah..beskal dihantar...masing2 mula penat ..tmengah2 cari air..
apalagi....sume bgerak ke keta anis utk amek water y memang kiorg dah bawa dr hostel....
**aik! x blek lagi...hee
kaki ringan jer,,, melangkah ke tasik biawak pulo..hohow...

ramai lagi dok bersenam rupanya...ish3.. senja dah oiiiii!!!

hehhehehe....xsgka,,,,kiorg pon melepak kat citu 2,3 minit,,,
( ye ar sgt...:D)

ada palang kat citu..kiorg sume naik.... kecuali eti,., sbb dye takot...n gayat...wakaka...cian eti...huh!,,,,org pon gayat sbnrnya....ngeee


****eti nk naik tp takut*****




jom laaaa balek kawan2.... dah nk mgrib daaa,,,,

esok nk exam lagi nee...huhuu...




kaki pun begerak pulang bsama2 keta kelisa merah anis....
sampai jea kat hostel tekun tu....
Eh! full la parking....pergh... bpusing2 cr parking...
akhirnya jumpa juge ..tu pun kat depan hostel lelaki...
***eaaah! x strategik langsung...lol!

**erk! perot sume bbnyi2....

naik dulu daa....kemaskan diri n solat...

pastu baru dinner....:DD

heeee,...thxs sume....!!
thxs zaa...paksa org utk join..hahaha..
memang malas n join mula2nya...kikikiki
tp hari ini memang besh lah!!

** kamis / 22 april 2010

laling2ku:

* zawiyah
* anis
* eti
* izati

******sayang korg sume!!!!!


Ya Allah Ya Tuhanku....
kekalkanlh ukhwah ini... dan pimpinlah aku n rakan2ku di atas jalanmu...


**khas 4 me dear frens,,,
**hidup ini hnya sekali.. jgn sia2kn nitmat pmberian Ilahi ini..:))

**Daripada Umm Salamah, isteri Nabi SAW, katanya(di dalam sebuah hadis yang panjang):
Aku berkata, “Wahai Rasulullah! Adakah wanita di dunia lebih baik atau bidadari?”
Baginda menjawab, “Wanita di dunia lebih baik daripada bidadari sebagaimana yang zahir lebih baik daripada yang batin.”

Aku berkata, “Wahai Rasulullah! Bagaimanakah itu?”
Baginda menjawab,
“Dengan solat, puasa dan ibadat mereka kepada Allah, Allah akan memakaikan muka-muka mereka dengan cahaya dan jasad mereka dengan sutera yang berwarna putih,berpakaian hijau dan berperhiasan kuning….(hingga akhir hadis)” (riwayat al-Tabrani)




ok .....sekian utk hari y indah ini...(^^,)

1 comment: